Een Demetris-jaar bestaat typisch uit de volgende activiteiten:

– D@@p: dit is een traditiegetrouwe gebeurtenis voor de leden die meer willen dan gewoon lid zijn! Het smeedt een hechte band met de mede-schachten (= de mensen die ged@@pt worden) en het  is een ervaring die je nooit zult vergeten! Zeker doen! Het is inderdaad zo dat er vaak wilde verhalen de ronde gaan, maar laat je absoluut niet ongerust maken! Wij zorgen ervoor dat alles veilig en vlot verloopt! Dit jaar zal de d@@p doorgaan op vrijdag 19 oktober 2018. Download hier het “d@@pformulier.doc” en geef het aan een praesidiumlid om je in te schrijven voor de d@@p.

– TD’s (Thé Dansant): Zalige feestjes die meestal samen met een andere club georganiseerd worden. In Wilrijk vinden deze altijd plaats in de KP (Konijnenpijp, zie ‘place to be’). Als Demetris-lid kan je hier uiteraard niet ontbreken!!

– Cantus: Dit is een gezellige en sfeervolle zang- en drinkavond met als bedoeling onze leden (maar ook leden van andere clubs) bij elkaar te brengen en je samen goed te amuseren! Enkele voorbeelden: schachtenconvent (1e kennismaking met cantus voor de schachten), verkiezingscantus (beste schacht/por worden verkozen), vrienden- en familiecantus (iedereen mag vrienden en familie meebrengen), … Een cantus vindt plaats in den Hagar of het Biokot (zie ook ‘place to be’)

– Ski-reis: Elk jaar organiseren we met Skiline een onvergetelijke skireis. Ook dit jaar kan JIJ eraan deelnemen! Schrijf je hier in!

– Sport: Er zijn 2 verschillende competities:

 • Interfac: dit is een door de Sportraad georganiseerd sportgebeuren dat elke maandag plaatsvindt in de BF(Basic Fit, zie ook ‘place to be’). Elke week strijden de studentenclubs onderling voor de punten die op het einde van het jaar dan worden opgeteld. Diegene met de meeste punten is uiteraard de sportiefste club! Er is ook een aparte competitie voor de zaalvoetbal die op woensdagen plaatsvindt.
 • ASL: een competitie tussen de Universiteit en de Hoge Scholen in Antwerpen. Zo doen wij bijvoorbeeld mee aan het veldvoetbal en vormen we samen met KDA (Chemie en Biochemie) en Biomedica (Biomedische wetenschappen) een team.

– Kroegentochten: hierbij schuimen we de hele avond cafeetjes af aan studentikoze prijzen en eindigen we in ons geliefde stamcafé de Poort (zie ‘place to be’).

– Go-kart race: Ook hier strijden de clubs voor de eer en vallen er weer vaten te winnen!

– Galabal

– Kiesweek: het opkomend Praesidium moet zich een volledige week bewijzen door allerlei activiteiten te organiseren en de leden in de watten te leggen (alles is dan gratis!). Op het einde van de week wordt er door de leden gestemd of het praesidium voldoet aan de eisen.

– Ledenweekend: een weekend waar zoals de naam het doet vermoeden alle leden op uitgenodigd zijn! We trachten de prijs zo laag mogelijk te houden en het amusement eens zo hoog! Een niet te missen weekend dat altijd voor memorabele momenten zorgt! Wederom kan je als lid hier niet ontbreken!

Demetris tracht onze leden natuurlijk ook bij te staan bij het studeren

Uiteraard zijn we er niet alleen om jullie te ontspannen! We helpen onze leden ook graag een stap vooruit met de studie! Zo verzamelen we al jaren lang examenvragen van 1e en 2e zit, alsook nuttige samenvattingen en verslagen van practica’s. Allemaal handige zaken die je helpen de leerstof zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.
Als je met vragen zit kan je in het bijzonder terecht bij onze Mentor maar ook de rest van het Praesidium deelt graag zijn ervaringen met jou!
Vergeet ook het facebookgroepje niet waar je zo bij je mede-studenten tijdens het jaar en tijdens de examens met je prangende vragen terecht kan!

Ons clublied

 1. Gerst, hop, mout en gist,
  We weten dat ’t verfrist.
  Na al die studiepijn,
  Al lullend en al zagend,
  Zo zijn wij op ons best,
  En drinken doen wij als een zwijn.

  Refrein
  Gedaan met de sleur!
  Zei den Bio-Ingenieur,
  Geef mij nu maar een pint,
  We drinken leeg dat vat,
  Dat hebben we weeral gehad,
  Demetris boven al!

 2. Onze fallus is de gids,
  Vanachter onze rits,
  Hij staat altijd paraat,
  We poepen z’één voor één,
  Of met nen helen trits,
  We weten dat hij altijd staat.
 3. Refrein

 4. En onze tetten zijn de best,
  Ze zijn al muug getest,
  Onze tepels die staan altijd stijf,
  En elke lul die komt naar boven;
  Zonder ons uit te sloven,
  Ze blijven maar niet van ons lijf!

  Refrein

Download het doopformulier

Overtuigd om je te laten dopen bij ons? Download dan hier het doopformulier of vraag een formulier aan eender welk praesidiumlid!
download “d@@pformulier.doc”