Studie-ondersteuning

Demetris is een studentenvereniging van bio-ingenieursstudenten voor bio-ingenieursstudenten. Naast ontspannende activiteiten voor onze leden bieden wij ook ondersteuning in de opleiding bio-ingenieurswetenschappen voor iedereen die hier nood aan heeft. Maar wat houdt deze ondersteuning nu precies in?

Boekendoorverkoop

Ten eerste is het algemeen geweten dat studeren duur is. De aankoop van boeken nemen vaak een grote hap uit het budget van de student en daar proberen wij in tussen te komen met onze tweedehands boekenverkoop. Studenten die graag hun boeken van de vorige jaren kwijt willen kunnen ze verkopen via onze vereniging. Andere studenten krijgen zo de kans om boeken die meestal nog in een uitstekende staat zijn te kopen aan een veel lagere prijs dan bij de cursusdienst. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, waar wij als bio-ingenieurs helemaal achter staan.

Mentormomenten

Verder organiseert de Mentor van Demetris een viertal mentormomenten verspreid over het academiejaar. Gedurende deze mentormomenten geeft de Mentor aan de startende studenten handige tips die de docenten meestal niet zullen vermelden tijdens de les. Ook wordt er dieper ingegaan op de belangrijke en minder belangrijke aspecten van de verschillende vakken om zo de studenten al in de goede richting te sturen met het studeren. Daarnaast krijgen de eerstejaars hier de kans om vragen te stellen of hun zorgen te uiten over bepaalde aspecten van de studie. Het doet de studenten dan ook zeer veel deugd om in gesprek te gaan met de Mentor die alles wat de nieuwe studenten te wachten staat al een keer heeft meegemaakt.

Mentorbundel

Onze leden krijgen ook toegang tot de Mentorbundel. Dit is een map die is samengesteld door de huidige en vorige mentoren. De Mentorbundel zit vol met samenvattingen en schema’s die mensen met ons wilden delen, examenvragen van alle vakken tijdens van de vorige academiejaren, studietips over hoe men een vak het beste aanpakt, verdiepende vragen om de leerstof beter te begrijpen, opgeloste oefeningen, voorbeelden van practicumnota’s, etc. Voor veel studenten wordt de Mentorbundel dan ook als een zeer handig hulpmiddel ervaren en bevordert het hun slaagkansen.

Tot slot krijgt Mentor vanuit de faculteit ook nog een opleiding om zijn functie met een betere basis te kunnen uitvoeren. Met deze initiatieven probeert Demetris er op zo veel mogelijk manier te zijn voor onze medestudenten. Studenten kunnen met al hun vragen, zorgen, opmerkingen en suggesties terecht bij de Mentor. Deze wil gerust diens bevindingen delen om het leven van de toekomstige bio-ingenieurs wat gemakkelijker te maken. Voor verdere vragen over de studieondersteuning en de mentorwerking, neem contact op met de Mentor via mentor.demetris@hotmail.com of stuur een berichtje via Facebook Messenger.